sindromul Down in Tomatis

75% din copiii cu sindrom Down au o problemă de auz. Acest lucru este cel mai adesea din cauza infecției recurente a urechii medii și depunerilor de ceară. Repetarea infecțiilor cronice duce la adeziuni fibroase care limitează mișcarea oaselor rezultând pierderea progresivă a auzului. Copiii cu sindromul Down sunt afectați în mod semnificativ de deprivarea senzorială și au nevoie de măsuri de susținere pentru a ajunge la potențialul cognitiv complet. Afectarea limbajului duce la întârzieri de învățare în toate zonele și face sarcina de educație și socializare mai dificilă. Acest lucru creează probleme de comportament ce ar putea fi evitate dacă s-ar dezvolta abilitățile lingvistice.

Cum ajută Terapia Tomatis:

Terapia prin sunet poate stimula capacitatea de audiere prin exercitarea urechii, în special pentru a primi sunete de înaltă frecvență, care sunt pierdute atunci când audierea este deteriorată. Sunetele de consoane, cum ar fi b, d, p, g și t sunt sunete de frecvență înaltă și sunt, desigur, esențiale pentru înțelegerea clară a limbajului. Înainte de a emite sunete copilul trebuie să le audă. Terapia Tomatis poate restabili audierea în întreaga gamă de frecvențe, ceea ce va afecta pozitiv discursul copilului.

Mod de utilizare:

Pentru primele luni de ascultare, copiii ar trebui să urmeze terapia prin sunet în fiecare zi pentru o perioadă de 30 până la 60 minute sau mai mult, dacă se dorește. Până când copilul vă dori să asculte 2 ore continuu. Stimularea auditivă oferită de Terapia Tomatis are un efect de reîncărcare și copiii cu sindrom Down răspund, în general, cu entuziasm.

Rezultate anticipate

Terapia Tomatis are rezultate semnificative in toate domeniile de dezvoltare ale copiilor cu sindrom Down. Auzul îmbunătățit duce la un interes mai mare față de mediul înconjurător și conferă mai mult dinamism și mai multă dorință de a învăța. Înțelegerea limbajului și a discursurilor sunt îmbunătățite în mod semnificativ și, deoarece legătura dintre învățarea limbajului și deschiderea fata de lume sunt directe, rezultatele educaționale și performantele copilului vor fi dezvoltate în toate ariile.