copii supradotati

Supradotații sunt definiți în mod tradițional ca având un IQ mai mare de 130. Ei au o capacitate intelectuală mult peste varsta cronologica, rezolvand probemele mult mai repede decat ceilalți copii. Genialitatea poate include, de asemenea, un alt tip de reacție senzorială. De exemplu, sensibilitate crescută la atingere, auz, văz, miros și gust. Persoana talentată trăiește evenimentele de viața diferit de alții, și va pune propriile lor interpretări unice asupra evenimentelor de viață. Ei vor avea percepții diferite ale realității și diferite răspunsuri emoționale și, prin urmare, sunt susceptibile de a face lucrurile diferit.

Copiii supradotați și Terapia Tomatis

Copiii supradotați, și de fapt toți copiii, pot beneficia de terapie prin sunet, acesta putând îmbunătăți concentrarea, gândirea creativă, competențele lingvistice, și pentru a reduce stresul.

Copiii supradotați și dificultăți de învățare

În sala de clasă copiii talentați care au o problemă de prelucrare senzoriala, vor folosi de multe ori indicii vizuale pentru a determina ceea ce se cere de la ei. Prin urmare, profesorii ar putea să nu observe că elevul este în imposibilitatea de a urma instrucțiunile verbale. O altă alternativă a acestei dificultăți de prelucrare senzorială a copiilor superdotați ar putea fi retragerea în sine.

Deoarece sunt integrați în clase normale, mult sub nivelul lor intelectual, copii supradotați pot deveni agresivi, perturbatori și ulterior având probleme în procesul de învățare. Cu toate acestea, astfel de probleme pot fi greu de identificat. Copiii supradotați dezvoltă, de obicei, strategii pentru eluda deficitul lor, așa ca nu demonstrează întotdeauna caracteristici tipice sau probleme de integrare senzorială.

Terapia Tomatis ajută copiii superdotați în următoarele moduri:

• Îmbunătățește prelucrarea informațiilor auditive
• Îmbunătățește viteza de procesare
• Îmbunătățește capacitatea de detectarea precisă a sunetului
• Claritatea de percepție exprimării și articulării îmbunătățite
• Memoria îmbunătățita de modele de sunete complexe
• Atenție mai bună
• O mai bună coordonare și integrare senzorială
• Reduce stresul
• Îmbunătățește abilitatile intelectuale

Terapia Tomatis îmbunătățește coordonarea motorie, percepția vizuală, abilitățile motorii și capacitatea de procesare a comenzilor.