copil-adhd

Tulburarea atentiei sau Attention Deficit Disorder si hiperactivitatea sunt probleme congenitale care afecteaza 20% dintre baieti si 8% din fete. Se considera ca sunt cauzate de o deficiență în sistemul de prelucrarea mesajelor daunatoare, în diferite părți ale creierului. Majoritatea copiilor cu ADD / ADHD au probleme de recepție auditiva. Deși ei pot auzi, au dificultati in a da sens la ceea ce aud. Această recepție neselectivă a input-ului auditiv, duce la incapacitatea de a concentra atenția asupra unui subiect selectat pentru o perioadă de timp. Funcționarea deficitară a lobului frontal determina la copil o deficienta cognitiva ce il impiedica sa controleze impulsul de a actiona. Aceasta impulsivitate și hiperactivitate duce la probleme de comportament și abilități sociale slabe.

Rezultate :


Prin stimularea lobul frontal, terapia prin sunet poate restabili capacitatea copilului de a gândi rapid și de a se infrâna înainte de a acționa. Se poate inbunatati si capacitatea de a asculta sau procesul de recepție

auditiva, astfel încât copilul poate învăța să se concentreze pe sunetul dorit și de a retransmite sunetul direct la centrul de limbaj din creier. Problemele de recepție auditiva sunt cauzate de închiderea urechii la anumite frecvențe de sunet. Muschii urechi devin leneși și nu răspund, astfel trebuie să fie stimulati. Terapia prin sunet ajuta la reorganizarea transmiterii stimulilor auditivi din creier. Acest proces ajută la reducerea stresului și a tensiunii în întregul sistem nervos. Copilul devine capabil să selecteze un stimul ales în loc sa a fie distras constant de fiecare sunet în mediul înconjurător.