copil-adhd

Rolul terapiei Tomatis in diminuarea efectelor TSA

Vreau sa fiu mai bun, mai atent, mai performant, mai aproape de cei dragi din toate punctele de vedere!
Cum ne putem imbunatati calitatea vietii? A relatiilor cu noi insine si cu cei dragi? Cum putem fi mai buni si apreciati in ceea ce facem? Cu ce vine nou terapia Tomatis, cum ma ajuta?

Iata cu ce vine nou, principiu de la care pleaca de cand a fost inventata in 1957.

Fiecare copil sau adolescent cu autism este diferit și poate răspunde diferit la program. Uneori se vad primele rezultate în câteva săptămâni sau chiar zile, în timp ce în altele poate dura mai mult. Totodata, progresul nu este niciodată liniar, tendința este adesea ascendentă, mai ales când se face comparatia cu perioada de câteva luni inainte de a incepe Tomatis. Efectele sunt evidente în următoarele domenii:

  • Pot începe să acorde mai multă atenție lor sau celor din jur, din familie sau de la scoala
  • Scăderea hipersensibilității la sunet, vor putea face față mai bine sunetelor puternice, disturbante ( cum ar fi sirena salvarii, politiei, picamerului) sau a zgomotului.
  • Pot începe să se conecteze cu ceea ce se întâmplă în jurul lor, pentru că se simt mai puțin amenințați de sunetele care îi înconjoară, vor avea mai puține crize de furie, scade anxietatea și pot manifesta un comportament mai puțin repetitiv, stereotip.
  • Sensibilitate tactilă redusă.Pe măsură ce devin mai puțin defensivi tactil, dorința lor de a se atinge ceva va crește și pot începe să interacționeze cu ceilalți prin mangaieri, atingeri, dorinta de a fi tinuti in brațe, fiind mai sociabili si deschisi emotional.
  • Abilități lingvistice îmbunătățite.Pentru copiii cu autism care nu vorbesc, este posibil ca limbajul receptiv să se îmbunătățească, verbalizand mai mult, vocalizand si experimentând cu vocea lor. Pentru cei cu limbaj expresiv prezent, se va largi gama de litere, silabe si cuvinte folosite- cu sens.
  • Imbunatatirea capacitatii de vorbire si exprimare a nevoilor ii va face sa fie mai adaptabili, curiosi inclusiv in privinta mancarurilor ( pentru cei care vor doar anumite feluri de ma care), locuri, persoane noi, activitati diferite)
  • Dezvolta procesul pentru îmbunătățirea integrării senzoriale, capacitatea de ascultare mai buna și o mai bună integrare senzorială, sunt elementele de bază pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare si cunoastere amediului înconjurător
  • Si in terapie vor fi mai complianti si vor începe să urmeze mai bine instrucțiunile.
  • Agresivitatea scade față de ceilalți și față de ei înșiși, micsorându.se frustrarea odata ce incep sa comunice mai clar. Ei pot începe să se rănească mai puțin și să manifeste un comportament mai puțin repetitiv.
  • Contactul vizual va fi prezent si din ce in ce mai frecvent, vor începe să te privească în ochi și să înțeleagă mai ușor ceea ce spui.

Cabinetul Terapia Tomatis Bucuresti ofera accesul la terapia Tomatis pentru doua persoane, membri ai aceleasi familii sau nu numai, GRATUIT pentru unul dintre ei. Astfel pot asculta impreuna si se pot bucura pe deplin de beneficiile metodei: o mai buna concentrare, rezistenta la stres, cresterea capacitatii de memorare si a atentiei, facilitarea invatarii limbilor straine. Detalii la tel 0724188979

ADD/ ADHD

Tulburarea atentiei sau Attention Deficit Disorder si hiperactivitatea sunt probleme congenitale care afecteaza 20% dintre baieti si 8% din fete. Se considera ca sunt cauzate de o deficiență în sistemul de prelucrarea mesajelor daunatoare, în diferite părți ale creierului. Majoritatea copiilor cu ADD / ADHD au probleme de recepție auditiva. Deși ei pot auzi, au dificultati in a da sens la ceea ce aud. Această recepție neselectivă a input-ului auditiv, duce la incapacitatea de a concentra atenția asupra unui subiect selectat pentru o perioadă de timp. Funcționarea deficitară a lobului frontal determina la copil o deficienta cognitiva ce il impiedica sa controleze impulsul de a actiona. Aceasta impulsivitate și hiperactivitate duce la probleme de comportament și abilități sociale slabe.

Rezultate :


Prin stimularea lobul frontal, terapia prin sunet poate restabili capacitatea copilului de a gândi rapid și de a se infrâna înainte de a acționa. Se poate inbunatati si capacitatea de a asculta sau procesul de recepție

auditiva, astfel încât copilul poate învăța să se concentreze pe sunetul dorit și de a retransmite sunetul direct la centrul de limbaj din creier. Problemele de recepție auditiva sunt cauzate de închiderea urechii la anumite frecvențe de sunet. Muschii urechi devin leneși și nu răspund, astfel trebuie să fie stimulati. Terapia prin sunet ajuta la reorganizarea transmiterii stimulilor auditivi din creier. Acest proces ajută la reducerea stresului și a tensiunii în întregul sistem nervos. Copilul devine capabil să selecteze un stimul ales în loc sa a fie distras constant de fiecare sunet în mediul înconjurător.